Et
lettrøstet malt fra Crisp Malting Group.
Brown
malt bidrar med smaker som kan minne om nøtter og mørk toast.
Tradisjonelt
ble portere brygget med inntil 100 % brown malt, men dette maltet gikk i
glemmeboka da porterrevolusjonen ble drevet fram av det nyoppfunnede black
patent malt. I nyere tid har brown malt gjort comeback, men det er uvisst om
det vi får i dag kan sammenlignes med den gamle typen.
Anbefalt
bruk av dette maltet er en tilmålt mengde, eks. 5-10 %, i øl som brown ale
eller porter for å gi større dybde og kompleksitet til smaken.
1. Bestiller du malt til et eller flere brygg? Hjelp oss med å sende dette i riktig forpakning;
Alle malttyper som bestilles over et kilo, blir pakket i separate poser.
Flere malttyper i samme ordre med volum under et kilo vil bli behandlet som en oppskrift og sendt blandet i en pose med mindre du spesifiserer annet når du går til kassen. Dette gjør du i «Melding til salgsavdelingen».
2. Bestilling av malt generelt;
Skal du for eksempel skal ha en oppskrift som består av 4,5kg pale malt og 80 gram sjokolademalt så må du bestille følgende:
4 x 1 kg pale malt
5 x 100g pale malt
1 x 100g sjokolademalt, videre skrive under «Melding til salgsavdelingen» når du går til kassen, at du skal ha 80g og ikke 100g
3. Skal du ha knust malt, så må det velges i nedtrekkmenyen over